Maska na tvár – 5 ovocných receptov, ktoré si môžete urobiť doma

Posledná úprava 13.03.2023

Ovocná maska na tvár je jeden z najlepších spôsobov, ako získať okamžite sviežu a žiariacu pleť. Ovocné zmesi pomáhajú pri hĺbkovom čistení, exfoliácii, hydratácii a tiež odstraňujú nečistoty z pórov. Takže budete nádherne žiariť.

Na tvár môžete použiť aj rôzne látkové masky alebo pleť vyživovať zvnútra. Osviežujúca masáž tváre ovocnou dužinou alebo ovocná maska na tvár však má tiež svoje čaro.

Maska na tvár z vodného melóna

Melón patrí medzi prírodné masky na tvár a zanecháva pokožku na pohľad aj na dotyk jemnejšiu a hebkejšiu. Roztlačte niekoľko kúskov melóna na hladkú kašu, potom ho jemne aplikujte na tvár a na krk. Nechajte pôsobiť 10-20 minút, následne opláchnite studenou vodou.

Maska na tvár z papáje

Papája je bohatá na antioxidanty a obsahuje špeciálny enzým nazývaný papaín, ktorý dokáže odbúrať odumreté bunky a odstrániť hlboké nečistoty z pleti. Papája dokáže tiež odstrániť z pleti opálenie a vďaka nej bude pokožka prirodzene žiariť. Použite pohár papájového džúsu, prípadne priložte plátok papáje na kožu. Dužinou si masírujte kožu na tvári a na krku po dobu 15 až 20 minút a potom zmyte.

Maska na tvár z granátového jablka

Granátové jablká patria medzi ovocie, ktoré obsahuje najviac antioxidantov. Majú protistarnúce vlastnosti, dokážu omladiť pleť. Rozmixujte niekoľko semienok z granátového jablka a zmesou potrite tvár aj krk, takto odstránite odumreté bunky. Nechajte zaschnúť a zmyte studenou vodou.

Maska na tvár z jablka

Jablková maska na tvár pomôže zmäkčiť pokožku. Pomeľte niekoľko kúskov jabĺk na hladkú kašu, pridajte trochu medu. Masku aplikujte na tvár a na krk. Po nejakom čase zmyte a tešte sa z bábätkovsky hebkej pokožky.

Maska na tvár z kivi

Na odstránenie opálenia je dobré aj kivi. Vezmite trochu pyré z kivi, pridajte lyžičku medu alebo jogurtu a dobre premiešajte. Zmes aplikujte na tvár a na krk, nechajte pôsobiť 20 minút. Zmyte studenou vodou.

Máte otázku týkajúcu sa tejto témy? Pýtajte sa



Podporte eOtazky lajkom

Čítajte viac