Ošetrenie vlasov kokosovým olejom

Kokosový olej je jednoznačne jedným z najúčinnejších druhov ošetrenia vlasov pre veľmi širokú škálu problémov s vlasmi. Mnohí tvrdia, že kokosový olej skutočne funguje lepšie než akékoľvek z umelých procedúr na trhu a pretože je to 100% prírodný, neobsahuje silikóny, alkohol a iné chemické látky, ktoré môžu zhoršiť citlivosť pokožky a vlasov. Funguje neuveriteľne dobre na opravu poškodených vlasov, ktoré boli príliš často upravované, poškodené teplom, alebo len prirodzene suché. Kokosový olej je tiež prirodzené antimykotikum, čo z neho robí perfektný druh liečby lupín len ich prevenciu. Je skvelý na pravidelné použitie pre zachovanie zdravých vlasov a vlasovej pokožky ak je používaný ako súčasť vašej pravidelnej starostlivosti o vlasy (1-4 krát za mesiac).

Prečo kokosový olej funguje lepšie

Kokosový olej možno nájsť v rôznych drogériách, obchodoch s potravinami, organických obchodoch s potravinami, alebo obchodoch so zdravou výživou. Kokosový olej funguje dobre na ošetrenie suchých a poškodených vlasov, pretože molekulárna štruktúra kokosového oleja, na rozdiel od iných olejov a hydratačných krémov, ktoré sedia na vlasoch, je ideálna pre preniknutie do vlasu okolo kutikuly, opravu a prevenciu poškodenia vlasov smerom zvnútra von. Kyselina laurová, kyselina kaprínová, a vitamín E (všetky z nich prítomné v kokosovom oleji) pomáhajú reštrukturalizácii vlasov, zvyšujú pevnosť vlasov, čím zabraňujú stratám proteínov, a výrazne zvyšujú lesk. Ľudia, ktorí si pravidelne ošetrujú vlasy kokosovým olejom hlásia zväčšený objem vlasov, ich lesk a upravovateľnosť, menšiu lámavosť vlasov, menej statického náboja, zamotaných vlasov a rozštiepených končekov. Mnohí tiež tvrdia, že im vypadáva menej vlasov a po pravidelnom používaní oleja sú na pocit hustejšie.


Prečo používať kokosový olej v tabletkách?

Recenzia produktu: Kokosový olej v tabletkách

O vlasy je potrebné sa starať aj zvnútra. Užívanie kokosového oleja v tabletkách je praktický spôsob ako dostať výživné látky a esenciálne oleje ku vlasovým korienkom pre zlepšenie kvality vlasov.

Ako používať kokosový olej na hĺbkové ošetrenie vlasov

Pre hlbšiu podpornú liečbu, vmasírujte pár lyžíc kokosového oleja do čistých, vlhkých vlasov a pokožky hlavy (ak sú Vaše vlasy redšie, alebo sa ľahko stanú mastnými, nemusíte olej aplikovať na pokožku hlavy, keďže by ich mohol zaťažiť). Ak máte dlhé vlasy, možno budete potrebovať viac oleja. Použite viac oleja, na miesta, kde sú Vaše vlasy najsuchšie a najviac poškodené (zvyčajne na koncoch) a menej tam, kde sú Vaše vlasy je najzdravšie (v strednej časti a na pokožke hlavy). Najlepšie je vlasy rozdeliť na niekoľko častí a aplikovať kokosový olej po prameňoch, aby ste pokryli všetky vlasy. Ak je Váš kokosový olej v pevnom stave, budete ho musieť zahriať aby sa roztopil. Nechajte olej na vlasoch po dobu 20-30 minút. Ľudia s veľmi suchými alebo poréznymi vlasmi si olej môžu nechať na vlasoch dlhšiu dobu a niektorí ľudia kokosový olej používajú ako nočné ošetrenie vlasov. Ak chcete zvýšiť účinnosť liečby, zakryte vlasy kúpacou čiapkou a zabaľte vlasy do teplého uteráka (čerstvého zo sušičky), alebo aplikovať na vlasy teplo fénom po dobu niekoľkých minút. Pretože olej je veľmi ťažký, budete si po jeho aplikácii musieť umyť vlasy šampónom.

Kokosový olej môže byť dar z neba pre ľudí s vážne poškodenými a tepelne upravovanými vlasmi. Bude dôležité experimentovať s množstvom kokosového oleja a tým, ako dlho ho na vlasoch nechať, aby do nich prenikol a účinkoval pre váš konkrétny typ vlasov. V prípade, že kokosový olej Vaše vlasy zaťaží alebo ich zanechá mastné, skúste použiť menšie množstvo si vlasy po ošetrení lepšie umyte šampónom.

Ako používať kokosový olej na hydratáciu a ľahšie rozčesávanie vlasov

Po sprchovaní môžete na končeky vlasov aplikovať veľmi malé množstvo kokosového oleja pre ich ľahšie rozčesávanie alebo ako denný krém pre veľmi suché vlasy. Kokosový olej robí divy aj pre problémy so suchou pokožkou.

Ako používať kokosový olej na liečbu lupín

Na liečbu lupín vmasírujte do pokožky hlavy malé množstvo kokosového oleja a nechajte ho pôsobiť po dobu aspoň 10 minút, prípadne aj cez celú noc (nasaďte si sprchovaciu čiapku alebo si zabaľte hlavu alebo vankúš do uteráka). Umyte si vlasy šampónom.

Čítajte viac